DJ Theet

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Tue, October 16, 2018 00:21:29

Tip van Theet week 42-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet; "Lytse Hille - Die engel".

Lytse Hille (Drachten - 43) word geboren in Leeuwarden onder de naam Hille de Vries. Hij groeit op in het gezin van Pieter en Tjitske de Vries. Vader en moeder De Vries hebben een dierenwinkel. Thuis aan de keukentafel begint eigenlijk het grote muziekavontuur van Hille. Vaste prik op zondagochtend is de radio aan met daarop een gezellige geheime zender en dan maar met z'n alle meezingen.

Op 9 jarige leeftijd koopt Hille een accordeon die hij zelf grotendeels bij elkaar heeft gespaard. Noten lezen kan Hille niet maar het spelen gaat hem goed af. Hij speelt op vele braderietjes en marktjes om een paar centjes te verdienen.
In de tijd dat Hille gaat stappen komt hij regelmatig de Friese volkszanger Rommy tegen welke hem keer op keer zegt iets met zijn stem te gaan doen. Hille heeft echter andere plannen.

Op 01 oktober 1999, hij is dan 24 jaar, neemt Hille "Café de Heidehoeke” in Twijzelerheide over en tapt hij bier en zingt in de weekenden voor zijn klanten met veel succes. Ook gaat hij steeds vaker op pad om elders op te treden. In 2006 neemt Hille het besluit om zijn café te verkopen en zich volledig te storten op de muziek.

In 2007 verschijnt zijn debuutsingel "Ave Maria" en later scoort hij ook landelijke succesjes zoals "Tsjakkiediekkie Boem Boem" en "Die lach niet van mijn gezicht". In 2013 neemt hij deel aan Bloed, Zweet en Tranen (SBS6) waarna zijn carrière snel bergopwaarts gaat. Er volgen singels als "Als ik alles toch geweten had" en "1000 dromen". In 2017 volgen de klappers "24 billen" en "Ik lach me de ballen uit m'n broek". In 2018 gaat hij van start met "Het worstenlied" welke nu dus opgevolgd wordt door "Die engel", een compositie met echte diepgang, geschreven door Emile Hartkamp en Norus Padidar. Deze week verkozen tot de nieuwe Tip van Theet.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur, hier op www.radio-twilight.nlBlog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Tue, October 09, 2018 00:59:06

Tip van Theet week 41-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet; "Yoeri L'Abée - Lach nog een keer naar mij".

Yoeri L’Abée (Etten-Leur - 27 jr.) is in Breda geboren en deed op 10 jarige leeftijd al mee aan de voorrondes van een playbackshow (als Gradje Damen), en hij won! Hierdoor mocht hij in het Chassé theater in Breda meedoen aan de grote plabackshow waar hij eindigde als derde.
Een vliegende start van zijn muzikale carrière was een feit en in 2008 verschijnt zijn debuutsingel "Op zoek naar de liefde" waarn...a singels als o.a. "Mijn allerstoutste dromen", "Maria Maria", "Niemand anders", "Kies voor mij" en "Je zit in mijn hoofd" volgen.

De nieuwe singel "Lach nog één keer" is geschreven en geproduceerd door Manfred Jongenelis (Manfred Recordings) en is precies geworden zoals Yoeri voor ogen had, lekker dansbaar en een gezellig nummer voor in de kroeg.
Yoeri timmert al een aantal jaren lekker aan de weg en weet daardoor steeds beter welke kant hij met zijn carrière op wil. De keuze om bij Manfred Jongenelis op te nemen kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Na met verschillende liedjes schrijvers en producers te hebben gewerkt bleek Manfred precies die lekkere sound en een prima song te hebben waardoor het liedje in no time 'op de band' stond.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur, hier op www.radio-twilight.nl
Blog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Tue, October 02, 2018 00:25:11

Tip van Theet week 40-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Robert Pater - 'Bella Bella Señorita'.

Robert Pater (Raalte - 30 jaar) heeft wederom een fantastisch nieuwe singel gelanceerd! Na 'Jij en ik' en 'Eenzaam en alleen' is dit alweer de derde single van dit jaar.

De nieuwe single 'Bella Bella Señorita' is geschreven door Johnny Hoes en destijds uitgevoerd door Bobby Prins. Zijn vaste producer Harald Queens maakte er een dansbaar en uptempo nummer van, precies zoals wij ze graag hebben als Tip van Theet. Deze versie van de in Meppel geboren Robert Pater is uiteraard aangepast aan de stijl van Robert en is daarom weer helemaal van deze tijd.

Momenteel werkt Robert aan een nieuw album wat op een later tijdstip zal verschijnen en wat dus de opvolger wordt van zijn album 'Op de weg naar geluk' (wat hij in 2013 samen met zijn levenspartner Dora opnaam en uitbracht).

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur hier op www.radio-twilight.nl
Blog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Tue, September 25, 2018 01:44:08

Tip van Theet week 39-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'John Heesakkers - Ga niet weg'

John Heesakkers (Hoensbroek 51) is in het dagelijkse leven meewerkend voorman in de bouw. Op zijn veertiende ging John plaatjes draaien op feesten en partijen en daarnaast was hij actief op zijn eigen radiostation.
Later besluit hij zich volledig op het zingen te richten en brengt hij diverse singles uit.

Inmiddels is het amper een half jaar geleden en John komt alweer met een nieuwe singel, 'Ga niet weg'.
Deze keer niet autobiografisch omdat hij nog steeds gelukkig is met zijn vrouw Wilma. Het origineel ‘Shangri La (Costa Cordalis)’ wist John weer om te toveren tot een vrolijk nummertje, een echte meezinger! De tekst is door John zelf geschreven en het arrangement en de mastering was weer in handen van Bryan Stelten. De frisse accordeon sound werd wederom ingespeeld door Paul Huijnen. De zanger hoopt met dit lied ook weer een breed publiek te verassen. Volgens ons moet dat weer gaan lukken vandaar ook weer unaniem verkozen tot de nieuwe Tip van Theet.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur hier op www.radio-twilight.nl Blog imageTip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Tue, September 18, 2018 00:48:52

Tip van Theet week 38-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Dennis & Martijn - Miljoenen woorden'.

Dennis en Martijn Cornelissen (Haulerwijk - 25 jr.) slaan de handen ineen en gaan verder als duo.
De uit Friesland afkomstige tweelingbroers hebben besloten om hun krachten te bundelen en verder te gaan als Duo Dennis & Martijn. Beiden zijn allang geen onbekenden meer in de muziekwereld. Van Dennis verschenen singles als ‘Een Zomer Lang’, ‘Schreeuw, Leef’, ‘Je Veux’ (Ik Wil)’, ‘Boem Boem Boem’, ‘Knokken’, 1001 Zoenen’ en ‘Puur als Goud’. Ook het album ‘In vuur en vlam’ staat op zijn naam.
‘Ik wil jou’, ‘Ga je mee’, ‘Nee nee, ik doe het niet meer’, ‘Wie wil er met me dansen’ en ‘Denk niet aan morgen’ zij titels van nummers die Martijn op single heeft uitgebracht.

Het idee om gezamenlijk verder te gaan speelde al een behoorlijk tijde door de hoofden van beide broers en onlangs hebben ze besloten de knoop door te hakken. Op internet kwam Dennis het Zuid-Afrikaans lied ‘Miljoenen stemmen’ tegen. De melodielijn stond hen beide erg aan waarna Dennis er zelf een Nederlandstalige tekst op schreef.
De titel van dit duet is aangepast naar ‘Miljoenen woorden’. Producer Arjan Venemann heeft er een schlagerachtig nummer van gemaakt met poppy invloeden. Het resultaat is niet meer te vergelijken met het origineel en is weer een echte Tip van Theet.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur op www.radio-twilight.nl

Blog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Sun, September 09, 2018 02:05:09

Tip van Theet week 37-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'André Kooistra - Ik ben weer vrijgezel'.

André Kooistra (Franeker - 48 jr.) Voor André was muziek vijftien jaar lang puur een hobby. Af en toe trad hij op als dj en zong dan ook wel mee. Mensen die het hoorden waren zonder uitzondering enthousiast over zijn zangkwaliteiten op het gebied van het Nederlandstalige lied en tijdens optredens merkte hij dat er meteen iets gebeurde met de sfeer. Doe er wat mee hoorde hij vaak, en zo is het uiteindelijk begonnen, inmiddels een aantal jaren geleden.
Na vele optredens door het hele land vond de zingende brandweerman het tijd worden om weer eens nieuwe single uit te brengen en is er weer tijd gevonden om de studio in te duiken. Dit keer een nummer met een knipoog. 'Ik ben weer vrijgezel'.
Een vrolijke melodie en een tekst die voor vele enige herkenbaarheid heeft. Het nummer is oorspronkelijk van Ben Valkenburg. In overleg met Ben, mocht Andre dit nummer in een nieuw jasje steken waardoor er een uptempo melodie onder het origineel is gezet.

Deze week dus de Tip van Theet, donderdag vanaf 20.00 uur op www.radio-twilight.nl

Blog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Mon, September 03, 2018 23:38:48

Tip van Theet week 36-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Laura Ross - Jij en ik'.

Laura Ross (Oss - 27 jr.) is geboren in het Brabantse Oss en begint met zingen bij een schoolband en wint verschillende talentenjachten. De altijd goedlachse en spontane zangeres wordt ontdekt in 2008 en haar debuutsingel ‘Onze droom’ volgt.

Laura treed vervolgens een aantal jaren in het land op om op deze manier de muziekwereld beter te leren kennen en podiumervaring op te doen, het z.g. vlieguren maken.
Ze treed op in regionale televisieprogramma’s en tijdens het Mega Piratenfestijn en diverse talentenjachten. Hoogtepunten zijn het optreden samen met Shary-An in Groningen op het grote podium van RADIO538 en haar deelname aan het SBS6 tv programma ‘Bloed Zweet en Tranen’.
Hierna volgen haar singles ‘Zo wil ik het zien’(2010), ‘Stralende lach’(2010) en haar duet singles 'Lied van mijn hart' en Let's Marvin Gaye (beide 2016 en samen met Frank Hoek).

Dit jaar deed Laura mee aan 'Topper gezocht' en na haar deelname heeft ze alles nog eens goed op een rijtje gezet en vond ze het de juiste tijd om een nieuwe start te maken. Omdat Laura 8 jaar geleden al eens kennis met Manfred Jongenelis maakte en er toen gelijk een klik was nam ze weer contact op met Manfred om haar ideeën te bespreken. Ze houdt zelf erg van de muziek van John West en omdat er maar weinig vrouwen zijn die de stijl van John West, Henk Dissel enz. vertolken, zag ze daar een uitdaging. Manfred heeft goed naar haar geluisterd en schreef en produceerde voor haar de nieuwe singel 'Jij en ik'. Ongetwijfeld het begin van een mooie en lange samenwerking!

Deze week dus de Tip van Theet, a.s. donderdag vanaf 20.00 uur hier op www.radio-twilight.nl
Blog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Tue, August 28, 2018 01:03:33

Tip van Theet week 35-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet;"Donny Joëll - Toen kwam jij voorbij".

Donny Joëll (Den Haag - 26 jr.) is als kind met de muziek van André Hazes en René Froger opgegroeid. Zijn ouders luisterden thuis of in de auto altijd naar Nederlandse volksmuziek.
Toen hij 11 jaar was luisterde hij na schooltijd elke dag op zijn kamer naar Nederlandse muziek en zong hij zo hard mee dat de buren het konden horen.
Enkele jaren later kocht Donny een 1e karaokesetje waarmee hij vaak met vrienden op zolder ging zingen.

In 2016 trekt Donny eindelijk de stoute schoenen aan en doet voor het eerst mee aan een talentenjacht in Den Haag (met het nummer van Nelis Leeman - Wie denk jij wel wie ik ben). Deze talentenjacht blijft niet onopgemerkt en hij word steeds vaker gevraagd voor optredens waaronder bruiloften, bedrijfsfeestjes, verjaardagen, kroegen, en buitenfestivals. Ook is Donny een graag geziene gast op het Rembrandtsplein in Amsterdam, hij zingt daar regelmatig en hoopt in de voetsporen te kunnen treden van veel bekende artiesten die hier ooit zijn begonnen.

In 2017 gaat Donny de uitdaging aan en brengt zijn debuutsingel uit; “Jij bent alles”, een singel welke veel airplay krijgt, uiteraard ook bij Radio Twilight.

En nu in 2018 komt Donny dan eindelijk met de opvolger; "Toen kwam jij voorbij". Een lekker zomers en uptempo liedje welk voor zijn vriendin Sharon geschreven is. Linda Baarbe schreef de tekst en Sonic Solutions tekenden voor zowel de muziek als de eindproductie.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur de nieuwe Tip van Theet hier op www.radio-twilight.nl
Blog image