DJ Theet

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Mon, June 10, 2019 20:51:47

Tip van Theet week 24-2019

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Dirk - Spiegel aan de wand'.

Dirk (18 jaar - Zaamslag) is ondanks z’n jeugdige leeftijd al een aantal jaren bezig in het muziekwereldje. De laatste twee jaar heeft hij vanwege school alles even op een lager pitje moeten zetten maar inmiddels heeft hij zijn diploma en groot rijbewijs op zak en kan hij nu met een gerust hart verder werken aan zijn muzikale carrière.

Dirk is begonnen met zingen toen hij 3½ jaar oud was met het liedje van Frans Bauer, want daar was Dirk gek van en dat zong hij dan ook elke dag. Toen brak zijn 4e verjaardag aan en hij vroeg een microfoon voor zijn verjaardag en die kreeg hij dan ook.

Toen in het dorp een feestje was en Roel Britting daar kwam zingen liep deze naar Dirk en liet hem meezingen. Dirk vond het geweldig en ruilde zijn idool Frans Bauer om voor Roel Britting. Roel vond dat Dirk talent had en op zijn advies ging Dirk op zangles. Na lang zoeken kwamen ze in contact met Mieke, de zanglerares van Frans Bauer. Er was echter een lange wachtlijst waardoor het nog tot zijn 9e duurde voordat hij hier terecht kon.

Momenteel werkt het talent uit het Zeeuwse Zaamslag aan zijn eerste album welke naar verwachting begin 2020 zal verschijnen. Uiteraard zal ook ‘Spiegel aan de wand’ deel uitmaken van het debuut album. Dirk heeft samen met Frank van Etten de tekst bedacht voor 'Spiegel aan de wand'. "Andere artiesten weten waar hun nieuwe single over moet gaan, maar voor mij geldt dat bij een spontaan gesprek vaak de leukste onderwerpen boven water komen drijven. Binnen een half uur was de basis al gelegd voor deze nieuwe single! Het gaat over een meisje dat hem in steek liet omdat ze alleen maar met en voor zichzelf bezig is. Het is een pakkende en herkenbare tekst die hopelijk aanslaat", aldus Dirk.

Volgens ons gaat dat wel goed komen en daarom ook verkozen tot nieuwe Tip van Theet.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur hier op www.radio-twilight.nl
Blog imageTip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Mon, June 03, 2019 23:04:48

Tip van Theet week 23-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Stevan Bloema - Of je wint of verliest'.

Stevan Bloema (25 jaar en geboren in het Groningse Roodeschool) is als klein jongentje zoals vele artiesten opgegroeid met Nederlands- en Duitstalige muziek. Tot de dag van vandaag luister hij niet anders, hier haalt hij zijn kracht, emoties en rust uit zegt Stevan.

De demo van de nieuwe singel kreeg Stevan aangereikt door Menno Muis en is geschreven en gearrangeerd door Adriaan Hoes. Stevan is er mee naar zijn producer Robert Dorn gegaan die er vervolgens een ‘Stevan Bloema’ sound overheen heeft gegoten. Het resultaat is wederom een vlotte, poppy song welke terecht weer is verkozen tot de nieuwe Tip van Theet.

Nadat Stevan de single naar een groot aantal radiostations had gestuurd kreeg hij meteen al complimenten over de productie. Bij diverse stations waaronder Radio Twilight werd het lied meteen op de playlist gezet, iets waar hij erg blij mee is want meestal heeft een release meer tijd nodig om opgepakt te worden.
Het is dus weer gelukt een topper van een nieuwe singel uit te brengen.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur hier op www.radio-twilight.nlBlog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Mon, May 27, 2019 23:27:39

Tip van Theet week 22-2019

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Erik de Greef - Vannacht bij mij'.

Erik de Greef (Hilvarenbeek - 26 jr.) De Brabantse zanger Erik de Greef heeft van kleins af aan al een grote passie voor Nederlandstalige muziek. Hij ontdekte ook te beschikken over zangtalent en besloot zijn droom te gaan verwezenlijken om zijn eigen singles te gaan maken en optredens te gaan verzorgen.

Hij bracht in maart 2017 zijn eerste singel uit met de titel 'Om bij jou te zijn'. Een lekkere moderne foxtrot welke hem meteen veel aandacht opleverde bij verschillende radiostations. Een half jaartje later was het tijd voor 'Ciao Amore' de opvolger van de debuutsingel. Aan de vooravond van de zomer van 2018 kwam de derde singel van Erik uit, getiteld 'Waar ben ik in verzeild geraakt'.

En nu aan de vooravond van de zomer van 2019 komt Erik alweer met zijn 4e singel, genaamd 'Vannacht bij mij'.
De singel werd geproduceerd en opgenomen bij Frank Verkooyen in The Boom! Music studio te Breda. De tekst en muziek is van de hand van Femke Reuvers en Frank Verkooyen.

Naar ons idee een vrolijk en zomers feestnummer zoals wij ze graag hebben als Tip van Theet en ook prima passend bij het weerbeeld van de komende weken!

Deze week de Tip van Theet. Luister mee, a.s. donderdag vanaf 20.00 uur op www.radio-twilight.nl

Blog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Tue, May 21, 2019 00:16:43

Tip van Theet week 21-2019

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Aukje Fijn - Dromen doet leven'.

Aukje Fijn (Nieuwleusen - 20 jr.) werd geboren in Wezep. Het Nederlandstalige lied is haar met de paplepel ingegoten, aangezien haar vader zendpiraat was. Voor de microfoon van haar vader zong Aukje dan ook op 3 jarige leeftijd al haar eerste liedje op de radio: 'Heidi in de bergen'.
Het duurde toch nog een paar jaar voordat Aukje op haar 8e haar 1e singel uitbracht, genaamd 'Ben je verliefd'. Ondanks haar nog jonge leeftijd is ze inmiddels dus al een jaar of 12 jaar bezig met het uitbrengen van eigen liedjes.

Aukje is tegenwoordig op vele podia door heel Nederland te vinden en met haar jeugdige en frisse verschijning een graag geziene zangeres op de vele piratenfeesten.

Haar nieuwe singel werd opgenomen en geproduceerd door Arjan Venemann en is geschreven door Aukje zelf.
Op de B-kant vind je de Duitstalige versie van het nummer 'Eine nacht'. Haar nieuwe singel heeft onmiskenbaar hitpotentie en is voorzien van een zwoele en sensuele videoclip.
Kortom deze popschlager doet meer en meer denken aan de Duitse superster Helene Fischer.

Oordeel zelf. Deze week de Tip van Theet, donderdag vanaf 20.00 uur op www.radio-twilight.nl

Blog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Tue, May 14, 2019 02:08:45

Tip van Theet week 20-2019

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Rene Schuurmans - 'Ik heb weer de hele nacht liggen dromen'.

René Schuurmans (St. Michielsgestel - 54 jr.) werd geboren aan het Maaskantje in Brabant. Hij komt uit een groot gezin met acht kinderen en groeide op met vier broers en drie zussen. Zijn vader, Sjef Schuurmans, was de eigenaar van café discotheek De Molen in Den Dungen en René groeide daardoor ook op met muziek.
In eerste instantie wilde hij dierenarts worden, maar hij hield meer van muziek. Hij drumde tijdens de jaarlijkse kermissen met een plaatselijk orkest en ook zong hij tijdens feesten en partijen. Samen met zijn zus Astrid vormde hij vijf jaar lang het duo Rene & Astrid.
Toen Astrid in 2004 zich geheel op het spelen bij een band wilde richten ging René solo verder. Eind 2005 besluit hij zijn baan op te zeggen om fulltime artiest te worden. Een besluit waar René tot de dag van vandaag nog geen spijt van heeft gehad.

René mag zich nog altijd rekenen tot één van de meest geboekte artiesten van Nederland. Zijn live optredens en repertoire zijn steevast een absolute garantie voor feest! Het plezier straalt er vanaf en keer op keer weet hij het publiek mee te slepen in zijn energieke en sfeervolle optredens.

Met hits als 'Bij ons in Brabant' (2014), 'Laat de zon in je hart’ (2012), 'Hela, Ho' (2004), 'Als ik haar zie' (2004), 'Ik ben nou eenmaal zo' (2013), 'Mooie meisjes' (2015), 'He, doe niet zo Sexy' (2017), 'Proost nog een keertje met mij' (2017) en 'Zelfs ik heb iets te veel gedronken' (2018) weet hij altijd wel weer een feestje te bouwen.

Nu aan de 'vooravond' van de zomer presenteert René weer een nieuwe singel.
Het nummer dat René te samen met Pieter Schooten schreef, componeerde en produceerde is een verrassende productie geworden en heeft volgens René alles: zing, spring én swing garantie! Niks mis mee toch?

Oordeel zelf. Deze week de Tip van Theet, donderdag vanaf 20.00 uur hier op www.radio-twilight.nlBlog imageTip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Mon, May 06, 2019 19:19:01

Tip van Theet week 19-2019

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Patrick Dano - Wondermooi'.

Patrick Dano (Tilburg - 43 jr.) staat al wat jaartjes op de bühne. Zijn interesse om te gaan zingen is begonnen toen hij samen met zijn broer diverse malen meedeed aan talentenjachten zoals het festival van het levenslied in Tilburg. Samen haalden zij de tweede en derde plek. Het jaar daarop (1996) is Patrick als solo zanger verder gegaan en haalde hij de eerste plek op het levenslied in Tilburg. Ook nam hij tweekeer deel aan de Soundmix Show van Henny Huisman.

Zo rolde het balletje verder en werd Patrick steeds meer geboekt voor optredens in Nederland, België en Duitsland. Na een tijdelijke pauze is Patrick sinds een aantal jaren weer volop bezig met optreden en het uitbrengen van singles. Afgelopen vrijdag 3 mei lanceerde hij zijn nieuwste single, 'Wondermooi'.

Al bij de eerste tonen van de nieuwe single krijg je het gevoel dat je op vakantie bent in een Balkan land. Dat was ook precies de insteek die Patrick samen met producer Harald Queens en tekstschrijver Marc Daniels (hit Deveny 1995) voor ogen had. Het van oorsprong Kroatische lied is voorzien van allerlei opvallende accenten die de productie bijzonder maken.
In tegenstelling tot voorgaande singles heeft Patrick bewust gekozen om geen accordeon te gebruiken. "Met alle respect naar alle liedjes en collega’s, ik vind de liedjes met de accordeon mooi, maar ik kies voor nu voor een iets andere sound. Ik had eigenlijk een Duits liedje in gedachten om te coveren, daarmee ben ik naar Harald Queens gegaan. Hij vertelde me dat hij ook een heel leuk liedje op de plank had liggen waar hij iemand qua stemgeluid voor zocht. Het bleek om een Kroatisch liedje te gaan en ik was er gelijk helemaal weg van. We zijn direct aan de slag gegaan en ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen accordeonaccenten wilde en het lied een Kroatische uitstraling met een vleugje Hollands moest hebben.
De basis is nagenoeg hetzelfde gebleven, alleen de accenten zijn net even anders", vertelt Patrick.

De Nederlandse tekst is geschreven door Marc Daniels. Hij heeft Patrick ruim 13 jaar geleden ontmoet en ontdekt. Patrick zong destijds al, maar nooit op de voorgrond. Marc heeft hem meegetrokken om meer met zingen te gaan doen. Inmiddels is het een hele goede vriend van Patrick geworden.
Het onderwerp waarover ‘Wondermooi’ moest gaan heeft Patrick zelf aangedragen. "We maken in het leven allemaal van alles mee. Ik heb een scheiding achter de rug en heb gelukkig Inge leren kennen. Inmiddels zijn we alweer 5 jaar samen. Vorig jaar kreeg ik een hartinfarct en Inge heeft me er doorheen getrokken. Dit lied is dus echt geschreven voor Inge", onthult Patrick.

Deze week verkozen tot de nieuwe Tip van Theet.

Luister mee a.s. donderdag vanaf 20.00 uur hier op Radio-Twilight.

Bron: Bio Patrick + SterrenmagazineBlog imageTip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Mon, April 22, 2019 21:02:03

Tip van Theet week 17-2019

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Randy Schoonderwaldt - Ik vond geluk'.

Randy Schoonderwaldt (Tilburg - 28 jr.) is eigenlijk pas een paar jaar met zingen bezig. Bij een karaoke avond in Turkije werd Randy ontdekt. Hij won daar de eerste prijs en mocht zo zijn eigen single op gaan nemen. ​In mei 2015 presenteerde hij zijn debuutsingel 'Dit is het mooie leven'.
Na een tijd van ontwikkelen en proberen stond Randy steeds vaker op podia in zijn woonplaats Tilburg en zijn talent bleef niet onopgemerkt. Hij mocht op verschillende evenementen optreden zoals het benefietconcert van Roy Donders en op Oosterhout Live.
Samen met zijn productieteam lukt het hem mooie nummers in een verfrissend nieuw jasje te steken. Afgelopen zomer heeft Randy met zijn nieuwe nummer ‘De wereld is van ons’ vele radiostations verbluft en werd hij goed meegedraaid. “Ik wil mezelf altijd blijven ontwikkelen, stilstaan is achteruit gaan.” Aldus Randy. Dit gaat zeker niet gebeuren met de nieuwe single 'Ik vond Geluk'. Het nummer is origineel van de hand van Ed Sheeran en werd voor Randy bewerkt door Manfred Jongenelis. Deze verzorgde de Nederlandse tekst en de productie in zijn studio te Etten-Leur.

Wederom een lekker fris nummer dat zeker in je hoofd blijft hangen, een echte meezinger ook, precies zoals wij ze graag horen. Vandaar dat deze week de nieuwe singel van Randy Schoonderwaldt is verkozen tot de Tip van Theet op Radio Twilight.


Let op, deze week voor een keer al op de dinsdagavond vanaf 20.00 uur op www.radio-twilight.nl.

Blog image

Tip van TheetMededelingen

Posted by DJ Theet Mon, April 15, 2019 23:42:53

Tip van Theet week 16-2019

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Edwin Bos - In dromen geloven'.

Edwin Bos (Schoonebeek - 50 jr.) is eigenlijk pas begin jaren negentig begonnen met zingen. Edwin zong vaak bij de toen populaire karaoke-shows om het publiek alvast een beetje op te warmen zodat deze ook zelf een nummer durfde te zingen.

In 2011 heeft Edwin het zingen weer opgepakt nadat hij de zanginstallatie van zijn (toen eveneens zingende) moeder had overgenomen. Na wat demo's volgde in 2014 zijn eerste eigen singel ('Genieten van de zomer') waarvan de tekst geschreven wordt door zijn vrouw Jannie. Daarna volgde samenwerkingen met Lucas & Gea en later met Terry West. Dit resulteerde in diverse singels zoals 'Jij bent meer dan alles, 'Bloedmooie vrouw' en 'De ware voor mij'.

​Begin 2017 is Edwin Bos een samenwerking aangegaan met Martin Sterken. Hierop volgde de singles 'Je eigen held', 'De ware voor mij' en 'Wat lijkt ze op jou'.
Na de singels 'Truckchauffeur in hart en nieren', 'Een lekker Deuntje', 'Het ronken van mijn diesel' en 'Met kerst weer thuis' (allen 2018) is het voor Edwin nu tijd om zijn eerste singel van 2019 onder de aandacht te brengen. 'In dromen geloven' is weer een prachtige singel geworden, wederom met een tekst met inhoud, natuurlijk weer geschreven door zijn echtgenote Jannie. Muziek en productie was weer in de vertrouwde handen van Martin Sterken.
"Blijf in je dromen geloven en maak je dromen waar. Ook als anderen het uit je hoofd proberen te praten. Blijf er in geloven en maak het waar" aldus Edwin.

Wederom een lekker fris nummer dat zeker in je hoofd blijft hangen, een echte meezinger ook, precies zoals wij ze graag horen. Vandaar dat deze week de nieuwe singel van Edwin Bos weer verkozen is tot de Tip van Theet op Radio Twilight.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur, hier op www.radio-twilight.nl
Blog image