DJ Theet

DJ Theet

Over deze pagina

Deze pagina bied u informatie over onze dj’s. Zij zelf zijn verantwoordelijk voor de inhoud die aan u getoond word.

Tip van Theet

MededelingenPosted by DJ Theet Mon, May 06, 2019 19:19:01

Tip van Theet week 19-2019

Deze week de nieuwe Tip van Theet; 'Patrick Dano - Wondermooi'.

Patrick Dano (Tilburg - 43 jr.) staat al wat jaartjes op de bühne. Zijn interesse om te gaan zingen is begonnen toen hij samen met zijn broer diverse malen meedeed aan talentenjachten zoals het festival van het levenslied in Tilburg. Samen haalden zij de tweede en derde plek. Het jaar daarop (1996) is Patrick als solo zanger verder gegaan en haalde hij de eerste plek op het levenslied in Tilburg. Ook nam hij tweekeer deel aan de Soundmix Show van Henny Huisman.

Zo rolde het balletje verder en werd Patrick steeds meer geboekt voor optredens in Nederland, België en Duitsland. Na een tijdelijke pauze is Patrick sinds een aantal jaren weer volop bezig met optreden en het uitbrengen van singles. Afgelopen vrijdag 3 mei lanceerde hij zijn nieuwste single, 'Wondermooi'.

Al bij de eerste tonen van de nieuwe single krijg je het gevoel dat je op vakantie bent in een Balkan land. Dat was ook precies de insteek die Patrick samen met producer Harald Queens en tekstschrijver Marc Daniels (hit Deveny 1995) voor ogen had. Het van oorsprong Kroatische lied is voorzien van allerlei opvallende accenten die de productie bijzonder maken.
In tegenstelling tot voorgaande singles heeft Patrick bewust gekozen om geen accordeon te gebruiken. "Met alle respect naar alle liedjes en collega’s, ik vind de liedjes met de accordeon mooi, maar ik kies voor nu voor een iets andere sound. Ik had eigenlijk een Duits liedje in gedachten om te coveren, daarmee ben ik naar Harald Queens gegaan. Hij vertelde me dat hij ook een heel leuk liedje op de plank had liggen waar hij iemand qua stemgeluid voor zocht. Het bleek om een Kroatisch liedje te gaan en ik was er gelijk helemaal weg van. We zijn direct aan de slag gegaan en ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen accordeonaccenten wilde en het lied een Kroatische uitstraling met een vleugje Hollands moest hebben.
De basis is nagenoeg hetzelfde gebleven, alleen de accenten zijn net even anders", vertelt Patrick.

De Nederlandse tekst is geschreven door Marc Daniels. Hij heeft Patrick ruim 13 jaar geleden ontmoet en ontdekt. Patrick zong destijds al, maar nooit op de voorgrond. Marc heeft hem meegetrokken om meer met zingen te gaan doen. Inmiddels is het een hele goede vriend van Patrick geworden.
Het onderwerp waarover ‘Wondermooi’ moest gaan heeft Patrick zelf aangedragen. "We maken in het leven allemaal van alles mee. Ik heb een scheiding achter de rug en heb gelukkig Inge leren kennen. Inmiddels zijn we alweer 5 jaar samen. Vorig jaar kreeg ik een hartinfarct en Inge heeft me er doorheen getrokken. Dit lied is dus echt geschreven voor Inge", onthult Patrick.

Deze week verkozen tot de nieuwe Tip van Theet.

Luister mee a.s. donderdag vanaf 20.00 uur hier op Radio-Twilight.

Bron: Bio Patrick + Sterrenmagazine  • Comments(0)//djtheet.radio-twilight.nl/#post109