DJ Theet

DJ Theet

Over deze pagina

Deze pagina bied u informatie over onze dj’s. Zij zelf zijn verantwoordelijk voor de inhoud die aan u getoond word.

Tip van Theet

MededelingenPosted by DJ Theet Tue, October 16, 2018 00:21:29
Tip van Theet week 42-2018

Deze week de nieuwe Tip van Theet; "Lytse Hille - Die engel".

Lytse Hille (Drachten - 43) word geboren in Leeuwarden onder de naam Hille de Vries. Hij groeit op in het gezin van Pieter en Tjitske de Vries. Vader en moeder De Vries hebben een dierenwinkel. Thuis aan de keukentafel begint eigenlijk het grote muziekavontuur van Hille. Vaste prik op zondagochtend is de radio aan met daarop een gezellige geheime zender en dan maar met z'n alle meezingen.

Op 9 jarige leeftijd koopt Hille een accordeon die hij zelf grotendeels bij elkaar heeft gespaard. Noten lezen kan Hille niet maar het spelen gaat hem goed af. Hij speelt op vele braderietjes en marktjes om een paar centjes te verdienen.
In de tijd dat Hille gaat stappen komt hij regelmatig de Friese volkszanger Rommy tegen welke hem keer op keer zegt iets met zijn stem te gaan doen. Hille heeft echter andere plannen.

Op 01 oktober 1999, hij is dan 24 jaar, neemt Hille "Café de Heidehoeke” in Twijzelerheide over en tapt hij bier en zingt in de weekenden voor zijn klanten met veel succes. Ook gaat hij steeds vaker op pad om elders op te treden. In 2006 neemt Hille het besluit om zijn café te verkopen en zich volledig te storten op de muziek.

In 2007 verschijnt zijn debuutsingel "Ave Maria" en later scoort hij ook landelijke succesjes zoals "Tsjakkiediekkie Boem Boem" en "Die lach niet van mijn gezicht". In 2013 neemt hij deel aan Bloed, Zweet en Tranen (SBS6) waarna zijn carrière snel bergopwaarts gaat. Er volgen singels als "Als ik alles toch geweten had" en "1000 dromen". In 2017 volgen de klappers "24 billen" en "Ik lach me de ballen uit m'n broek". In 2018 gaat hij van start met "Het worstenlied" welke nu dus opgevolgd wordt door "Die engel", een compositie met echte diepgang, geschreven door Emile Hartkamp en Norus Padidar. Deze week verkozen tot de nieuwe Tip van Theet.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur, hier op www.radio-twilight.nl

  • Comments(0)//djtheet.radio-twilight.nl/#post83